Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Χίλια «λουκέτα» στο Βόλο μέσα σε ένα χρόνο


Χίλια «λουκέτα» στο Βόλο μέσα σε ένα χρόνοΤο κέντρο της πόλης που άλλοτε έσφυζε από κόσμο και φωτεινές ταμπέλες σήμερα συναντά κανείς άδεια μαγαζιά στην τζαμαρία τον οποίο αναγράφεται «Ενοικιάζεται».

Τα στοιχεία αυτά που έχουν προκαλέσει σοκ έδειξε έρευνα που πραγματοποίησε το e-volos.gr, σε μια προσπάθεια να αποτυπωθεί αυτή η εικόνα σε αριθμούς, εικονικούς και μη.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, σχετικά με τις εγγραφές αλλά και τις διαγραφές Επιχειρήσεων σε επίπεδο Μαγνησίας, από την 1 Ιανουαρίου του 2011 μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου του 2012.
Συγκεκριμένα από τον Ιανουάριου του 2011 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2012, πραγματοποιήθηκαν 1.174 εγγραφές και 1597 διαγραφές, δηλαδή -423 επιχειρήσεις.
Το νούμερο είναι τρομακτικό, πόσο μάλλον όταν γνωρίζουμε, ότι είναι και εικονικό, καθώς οι επιχειρήσεις που έπαυσαν την λειτουργία τους αλλά δεν έχουν προχωρήσει σε διαγραφή από το Επιμελητήριο Μαγνησίας αφού έχουν άλλες οικονομικές εκκρεμότητες οι οποίες και επιβάλλεται να λυθούν, ώστε να πραγματοποιηθεί διαγραφή, υπολογίζονται γύρω στις 600-700.
Μάλιστα σύμφωνα με έρευνες, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα τα πράγματα αναμένονται να χειροτερέψουν καθώς ο αριθμός των λουκέτων θα διπλασιαστεί, με το μεγαλύτερο πλήγμα να συναντάται στο εμπορικό αλλά και τμήμα υπηρεσιών.
Ήδη τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, έχουν ως συνέπεια περίπου 4.000 ανέργους μέσα στον Βόλο, με το νούμερο αυτό να αναμένεται να αυξηθεί επικίνδυνα μέσα στους επόμενους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...