Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Π. Ψωμιάδης: Ιδρύω δεξαμενής σκέψης και όχι κόμμα


Π. Ψωμιάδης: Ιδρύω δεξαμενής σκέψης και όχι κόμμαΟ πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι το πατριωτικό δίκτυο «Αφύπνιση» είναι ένας
«όμιλος πολιτικού προβληματισμού», ένα «μέτωπο αντιμνημονιακής αντίδρασης σε εκείνους που στηρίζουν το μνημόνιο, μια δεξαμενή σκέψης και ιδεών. Ένα μικρό καταφύγιο, μια μικρή Φιλική Εταιρία, μια φωνή αντίστασης χωρίς κομματικές ταμπέλες, χωρίς χρώματα».
Μιλώντας στο ρ/σ «ΒΗΜΑ 99,5», ο κ. Ψωμιάδης δεν απέκλεισε βέβαια το ενδεχόμενο το δίκτυο να μετεξελιχθεί σε κόμμα, ωστόσο επισήμανε ότι «στην παρούσα φάση, δεν έχει ανάγκη η Ελλάδα από άλλα κόμματα. Κόμματα υπάρχουν πολλά. Πατρίδα όμως μία. Κι εξάλλου η Ελλάδα χρειάζεται φρέσκιες φωνές, όχι τη δικιά μου γιατί μπορεί να έχει κουράσει, άλλες φωνές, ιδέες που να δίνουν ελπίδα, ανάπτυξη, αλλαγή νοοτροπίας από όλους μας. Εξάλλου για να γεννηθεί το καινούριο πρέπει να πεθάνει το παλιό. Ο δικομματισμός καλά κρατεί ακόμη».
«Εγώ δεν κάνω κόμμα. Είμαι στη Νέα Δημοκρατία. Στηρίζω τον Α. Σαμαρά. Από εκεί και πέρα όμως δεν μας έχει αφαιρέσει κανείς το δικαίωμα στη Νέα Δημοκρατία, τα στελέχη, να εκφραζόμαστε ελεύθερα. Αν τώρα κάποιους τους ενοχλεί η φωνή του Ψωμιάδη, αυτό δεν είναι σημερινό φαινόμενο», τόνισε ο κ. Ψωμιάδης.
Στόχος του δικτύου, ανέφερε ο πρώην περιφερειάρχης, είναι να σταλεί ένα μήνυμα στην ηγεσία της ΝΔ, αλλά εντός κόμματος. «Αγωνιζόμαστε μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί θα πρέπει να φύγουμε από τη Νέα Δημοκρατία, σ' αυτή την περίοδο όπου η χώρα μας δεν έχει ανάγκη από άλλα κόμματα; Στηρίζουμε τον Α. Σαμαρά», προσέθεσε.
Βέβαια, ο κ. Ψωμιάδης διευκρίνισε ότι παραμένει στη ΝΔ, διατηρώντας όμως την διαφορετική του άποψη. «Δεν έχω πειστεί για το μνημόνιο ότι μας οδηγεί στη σωτηρία και δεν έχω εξουσιοδοτήσει κανέναν να με ρίξει στον λάκκο των λεόντων, χωρίς να με ρωτήσει. Δεν ρωτήθηκα, ως απλός πολίτης», ανέφερε.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...