Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ακόμη και άτοκα δάνεια 30.000 ευρώ σε τουριστικές επιχειρήσεις.

940dcf314e0b1637.jpg
Δάνεια μεταξύ 10.000 και 30.000 ευρώ με ευνοϊκούς όρους θα δοθούν σε μικρές τουριστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν σε νησιωτικές περιοχές της χώρας με μία νέα δράση που θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλια του ΕΣΠΑ μέσω του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης.

Τη σχετική δράση ανακοίνωσε, χθες, ο υπ. Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης –παρουσία του υπ. Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη– επισημαίνοντας ότι ειδικά για τις επιχειρήσεις σε μικρά νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων τα δάνεια θα είναι με μηδενικό επιτόκιο. Ενδεικτικά, η δράση απευθύνεται σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιχειρήσεις εστίασης, τουριστικά πρακτορεία και γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, επιχειρήσεις θαλάσσιων σπορ και θαλάσσιου τουρισμού γενικότερα, άλλες επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού, επιχειρήσεις μεταποίησης τοπικών προϊόντων τουριστικού ενδιαφέροντος, εμπορικά καταστήματα ειδών λαϊκής τέχνης κ.ά.

 Επιλέξιμες ενέργειες θα είναι μεταξύ άλλων η ανανέωση εξοπλισμού, η διαμόρφωση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, η προώθηση τοπικών προϊόντων (όπως π.χ. ελληνικό πρωινό) η διαμόρφωση χώρων υποδοχής τουριστών για παρακολούθηση παραγωγικής διαδικασίας. Οι διαδικασίες χρηματοδότησης προβλέπονται απλοποιημένες ούτως ώστε να μπορούν να υπαχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις χωρίς περιττά έξοδα και χάσιμο χρόνου, ενώ είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να διασφαλισθεί ένας καινοτόμος τρόπος που θα εγγυάται γρήγορα αποτελέσματα για τους ενδιαφερομένους.

Η επίσημη προκήρυξη θα δημοσιοποιηθεί το αργότερο στις 15 Μαρτίου. Ο προϋπολογισμός της δράσης, που υποστηρίζεται από κοινού από τα υπουργεία Ναυτιλίας και Αιγαίου, Ανάπτυξης και Τουρισμού, ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...