Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Γρήγορο και έξυπνο μαύρισμα!


Γρήγορο και έξυπνο μαύρισμα! Η μελανίνη δεν παράγεται από τον οργανισμό μας για να μας κάνει ομορφότερες,
αλλά για να προστατέψει το δέρμα μας από τον ήλιο. Ορισμένες κατηγορίες τροφίμων επιταχύνουν την παραγωγή μελανίνης με ασφαλή τρόπο και αν το συνδυάσουμε σωστά με μία συνετή έκθεση στον ήλιο, τότε σίγουρα θα καταφέρουμε να πετύχουμε την ιδανική απόχρωση στην επιδερμίδα μας.

Το συκώτι, τα θαλασσινά, τα καρύδια και τα σταφύλια περιέχουν χαλκό που δραστηριοποιεί το ένζυμο τυροσινάση και αυτό συντελεί στην παραγωγή μελανίνης. Ανάλογο ρόλο φαίνεται πως παίζουν τα καροτενοειδή (καρότο, πεπόνι, μάνγκο, κολοκύθες, μπρόκολο, σπανάκι και ντομάτες). Επειδή στην κατηγορία των καροτενοειδών τα περισσότερα λαχανικά είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά, η κατανάλωση τους δε συντελεί μόνον στο μαύρισμα αλλά ωφελεί και την επιδερμίδα, διατηρώντας την ελαστικότητά της. Για την ελαστικότητα της επιδερμίδας και την προστασία της από την υπεριώδη ακτινοβολία, μην ξεχνάτε ένα ακόμη αντιοξειδωτικό που είναι η βιταμίνη C και είναι πλούσια στο πορτοκάλι και τα λεμόνια.

Επειδή ακριβώς το δέρμα μας χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα τώρα το καλοκαίρι καλό είναι η διατροφή σας να είναι πλούσια σε τροφές με βιταμίνη Α (τυριά, κρόκος αυγού, ψάρια κτλ), αλλά και βιταμίνη Ε που είναι ένας σημαντικός σύμμαχος αντιγήρανσης και βρίσκεται σε λιπαρά ψάρια και φυσικά τα αμύγδαλα. Κι αν όλα αυτά δεν σας αρκούν, ρωτήστε τον γιατρό σας για έξτρα συμπληρώματα ψευδάργυρου και σεληνίου, δύο στοιχεία που εκτοξεύουν τη δράση του κολλαγόνου και προστατεύουν το δέρμα από τον ήλιο.





Πηγή: beauty

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...