Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Ευχάριστα νέα! Αυτά είναι τα ΔΑΝΕΙΑ των τραπεζών που θα χαριστούν

Ευχάριστα νέα! Αυτά είναι τα ΔΑΝΕΙΑ των τραπεζών που θα χαριστούν
Ξεκινούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Ανάπτυξης με τις τράπεζες για το κούρεμα δανείων ενώ ταυτόχρονα αλλάζει και το πτωχευτικό δίκαιο.

Μέσα στο καλοκαίρι αρχίζουν οι συζητήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης με τις τράπεζες που έχουν ως στόχο να καταλήξουν σε ένα θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέπει κούρεμα δανείων υπό προϋποθέσεις.
Η διαγραφή θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, σε επιχειρηματικά δάνεια.
Πρώτη και κυριότερη προϋπόθεση θα είναι η επιχείρηση να έχει προοπτική όχι μόνο βιωσιμότητας αλλά και ανάπτυξης.

Είναι προς το συμφέρον των τραπεζών να αναπνεύσουν οι επιχειρήσεις
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα κορυφαίος παράγοντας του αρμόδιου υπουργείου αποκάλυψε το ''δρόμο'' για το κούρεμα δανείων στις επιχειρήσεις.
''Υπάρχει ένας μεγάλος όγκος μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων. Κάποιες επιχειρήσεις, όποια μέτρα και αν ληφθούν, είναι φυσικό ότι θα κλείσουν. Κάποιες άλλες, όμως, μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν και να αναπτυχθούν, εάν αναγνωρίσουμε ότι ένα κομμάτι των δανείων δεν μπορεί να εισπραχθεί από αυτές. Με το "κούρεμα" -αν και δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη διότι έχει αποκτήσει αρνητική χροιά- πολλές περισσότερες θα καταφέρουν να έχουν λειτουργικά κέρδη και να επιβιώσουν. Είναι προς το συμφέρον των τραπεζών να αναπνεύσουν οι επιχειρήσεις''.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...