Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Πάρτι στο Σκορπιό!

n
Το πάρτι γενεθλίων της κόρης του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, στο εμβληματικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση,
ήταν επόμενο να ξεσηκώσει θύελλα σχολίων και εικασιών. Μόνο στην Ελλάδα. Το «πάρτι του αιώνα», που έγραφαν τα δημοσιεύματα, δε συζητήθηκε σχεδόν καθόλου στα media του εξωτερικού, ενώ από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης συζητιόταν για μήνες και είχε αναχθεί σε υπόθεση εθνικής υπερηφάνιας. Πάντως, οι Ισραηλινοί διοργανωτές είχαν ξεκινήσει τις ετοιμασίες από το χειμώνα, τον τελευταίο μήνα όμως, επιστράτευσαν και έλληνες από τα γύρω νησιά προκειμένου να τα καταφέρουν, με αποτέλεσμα πάνω από 400 άτομα να εργάζονται πυρετωδώς στο «Σκορπιό» για να είναι όλα στην εντέλεια για το πολυσυζητημένο πάρτι της νέας ιδιοκτήτριάς του, Εκατερίνας Ριμπολόβλεβα. Η Α.V. βρέθηκε εκεί και κατέγραψε τα πάντα.
n
Το πρώτο σοκ προκλήθηκε από τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα οποία έκαναν το Ιόνιο να μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη. Ελικόπτερα πέταγαν στον γύρω εναέριο χώρο, πλοία του λιμενικού και βατραχάνθρωποι κάλυπταν τον θαλάσσιο και αμέτρητοι σωματοφύλακες τον χερσαίο. Το λιμενικό είχε απαγορεύσει τον περίπλου σε ακτίνα 500 μ. από το Σκορπιό και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είχε απαγορεύσει τις πτήσεις εξ όψεως στο τρίγωνο Πρέβεζα- Άκτιο- Σκορπιός για τις τρεις ημέρες που θα διαρκούσε το πάρτι.
Η δεύτερη έκπληξη ήρθε από τους καλεσμένους που έφτασαν στο νησί, καθώς στην πλειοψηφία τους δεν ήταν διάσημοι ή πλούσιοι όπως είχε ακουστεί, αλλά κυρίως συνομήλικοι φίλοι της εορτάζουσας. Από εξέχοντα πρόσωπα ξεχωρίσαμε μόνο τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό μετά της συζύγου του Σαρλίν. Όμως και σε αριθμό ήταν λιγότεροι από το αναμενόμενο. Το τεράστιο υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Seabourn Spirit», που θύμιζε υπερωκεάνιο στο μέγεθος και είχε ενοικιαστεί για τη φιλοξενία των καλεσμένων, ήταν σχεδόν άδειο, αφού φιλοξένησε μόνο 120 άτομα περίπου.
Η νεαρή Ριμπολόβλεβα από την άλλη, είναι όσο όμορφη φαίνεται στις φωτογραφίες απλά λιγότερο εντυπωσιακή και σε καμία περίπτωση απρόσιτη. Για την ακρίβεια, είναι ο τύπος κοριτσιού που το σκάει ινκόγκνιτο, χωρίς σωματοφύλακες και συνοδεία, για να πάει για ψώνια στη Γλυφάδα. Η Εκατερίνα είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Το μόνο εκκεντρικό επάνω της ίσως είναι αυτό το πάρτι.
Ξημερώνοντας η πολυπόθητη 3η Ιουνίου, το σκηνικό έμοιαζε πραγματικά μαγευτικό. Ο βροχερός καιρός δυστυχώς άλλαξε κάπως τα πλάνα, περιορίζοντας τους καλεσμένους στους προστατευμένους χώρους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε διασκέδασαν. Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε ο προτζέκτορας τελευταίας τεχνολογίας, γνωστός και ως Imaginarium, ο οποίος σκάναρε τις φιγούρες των καλεσμένων και στη συνέχεια τις πρόεβαλε σε τρισδιάστατη μορφή στο χώρο μεταμορφώνοντάς τις έπειτα σε μορφές δελφινιών και ζώων. Ένα θέαμα ιδιαίτερα χαλαρωτικό.
Η δεύτερη μέρα του πάρτι βρήκε τους καλεσμένους να χορεύουν σε ρυθμούς πανκ και dub υπό τους ήχους του διάσημου συγκροτήματος Gogol Bordello και πιο μικρών ρωσικών γκρουπ.
Την τρίτη και τελευταία μέρα, στις 5 Ιουνίου, έλαβε χώρα ένα ολοήμερο beach party με δροσιστικά κοκτέιλ και dance μουσική. Η 25χρονη Εκατερίνα ωστόσο δεν τήρησε το έθιμο σβήνοντας κεράκια στην τούρτα. Αντ' αυτού της πρόσφεραν ένα μπουκέτο με 25 κόκκινα τριαντάφυλλα, ένα για κάθε χρόνο της μέχρι τώρα ζωής της. Άντε και του χρόνου!

athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...