Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Σενάριο για ανταλλαγή ενστόλων!


Σενάριο για ανταλλαγή ενστόλων

Λύσεις, που ενδεχομένως εξαντλούν και τα όρια της εφευρετικότητας, εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να μπορέσει να ικανοποιήσει τα δύο βασικά προαπαιτούμενα που έχουν τεθεί από την τρόικα, δηλαδή την «κινητικότητα» 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και την απόλυση 2.000 εργαζομένων, κυρίως από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες.
Τις προσεχείς ημέρες –ανεξάρτητα με το αν η τρόικα θα δώσει μικρή παράταση όπως θα ζητήσει η ελληνική πλευρά- αναμένεται να κληθούν «αρμοδίως» από το Μαξίμου «συναρμόδιοι» υπουργοί προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα εσωτερικής κινητικότητας μεταξύ υπουργείων με ομοειδή χαρακτηριστικά.
Κι αν η μετάταξη ενός γυμναστή από ένα σχολείο σε έναν δήμο μοιάζει απολύτως φυσιολογική (άλλωστε, τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας βρίσκονται στο επίκεντρο ως οι μεγαλύτεροι «εργοδότες» του δημοσίου), το σενάριο της «εθελουσίας» μετάταξης ενστόλων αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση.
Συγκεκριμένα, στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση οικειοθελούς μετάταξης προσωπικού π.χ από το Λιμενικό Σώμα ή ακόμη και τον Στρατό προς την Ελληνική Αστυνομία και τούμπλαλιν.
Η ομολογουμένως ευρηματική και, ενδεχομένως, ικανή να καλύψει υπηρεσιακά κενά πρόταση έχει μεν υψηλό βαθμό δυσκολίας, ωστόσο είναι ενδεικτική της αδυναμίας εξεύρεσης των 12.500 υπαλλήλων που θα τεθούν σε κινητικότητα.

Πηγή: Η Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...