Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Οι βαριές κατηγορίες για τον Κατσουράνη και το... μπόνους


Ο Χρήστος Παναγόπουλος στην συνάντηση που είχε με τον Κώστα Κατσουράνη φέρεται να τον κατηγόρησε ευθέως ότι δημιουργούσε κλίμα εναντίον του Φερέιρα και πως δεν βοηθούσε την ομάδα να βρει τον δρόμο της. Καμία συζήτηση ακόμα για το οικονομικό μέρος της λύσης του συμβολαίου ανάμεσα στις δυο πλευρές. Τι συμβαίνει με το μπόνους των 600.000 χιλιάδων που μάλλον θα γλιτώσει το Τριφύλλι.

Ένταση, βαριές κατηγορίες και βολές από τον Χρήστο Παναγόπουλο προς τον Κώστα Κατσουράνη συνέθεσαν το σκηνικό του ραντεβού που είχε το πρωί της Τετάρτης ο αντιπρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ με τον διεθνή άσο του Τριφυλλιού.
Συγκεκριμένα ο Χρήστος Παναγόπουλος με τον Κώστα Ελευθεράκη υποδέχθηκαν τον αρχηγό των πράσινων για να του εκθέσουν τα παράπονα τους από αυτόν, τα οποία τους ώθησαν στο να ζητήσουν την άμεση λύση του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό.
Ο αντιπρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ φέρεται να είπε στον Κώστα Κατσουράνη πως έχει πολλά παράπονα από την εν γένει συμπεριφορά του τους τελευταίους μήνες και μεταξύ άλλων τον κατηγόρησε ότι ο ίδιος μαζί με κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές δημιουργούσε κλίμα ενάντια στον Ζεσουάλδο Φερέιρα θέλοντας να τον... φάει όπως λέμε στην ποδοσφαιρική γλώσσα.
Επίσης φέρεται να του είπε πως επηρεάζει αρνητικά κάποιους νέους σε ηλικία ποδοσφαιριστές και τον κατηγόρησε πως η αποβολή του στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν εσκεμμένη. Επίσης του είπε πως άλλο πρόσωπο δείχνει αγωνιζόμενος στην εθνική και άλλο με τον Παναθηναϊκό.
Στη συνέχεια ο Παναγόπουλος φέρεται να είπε στον "Κατσούρ" ότι έχει δημιουργήσει κλίκα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκό και ότι γενικά έχει εκμεταλλευτεί την όλη κατάσταση για να κάνει τα δικά του.
Η άποψη του "Κατσούρ"
Όπως είναι φυσικό ο Κώστας Κατσουράνης δεν αποδέχθηκε τις κατηγορίες και σημείωσε ότι ο ίδιος έχει παραμείνει ο ίδιος και δεν έχει αλλάζει σε καμία περίπτωση η συμπεριφορά του. Χαρακτήρισε όλα αυτά που ειπώθηκαν από την πλευρά του κ. Παναγόπουλου φαντασίες και ότι δεν ισχύουν.
Μάλιστα πέρασε και στην αντεπίθεση λέγοντας πως ο ίδιος ήταν από τους πρώτους που δέχθηκε τον οικονομικό διακανονισμό για να μην δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στην ομάδα και πως περίμενε υπομονετικά για να πάρει τα δεδουλευμένα του χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα.
Εν συνεχεία ο Χρήστος Παναγόπουλος είπε στον "Κατσούρ" να μιλήσουν για το οικονομικό κομμάτι της λύσης του συμβολαίου του αλλά ο διεθνής άσος τον παρέπεμψε στον εκπρόσωπο του, Γιάννη Εμανουηλίδη, με τον οποίο αναμένεται να υπάρξει συνάντηση τις επόμενες μέρες.
Άρα αυτό σημαίνει πως το συμβόλαιο του Κατσουράνη δεν έχει λυθεί ακόμα και ίσως μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή να περάσουν κάποιες μέρες αλλά ο παίκτης οδηγείται σε υποχρεωτική άδεια μέχρι να βρεθεί η συμβιβαστική αυτή λύση.
Τι ισχύει με το μπόνους...
Το τάιμινγκ της κίνησης από πλευράς Παναθηναϊκού και γιατί στο Τριφύλλι δεν περίμεναν τον Δεκέμβρη ώστε να προχωρήσουν στη λύση του συμβολαίου του "Κατσούρ" είναι ένα θέμα το οποίο έχει βάλει πολλούς σε σκέψεις από το πρωί.
Ίσως όμως έχει να κάνει και με το μπόνους συμμετοχών που είχε να λαμβάνει ο διεθνής άσος του Τριφυλλιού σε ενδεχόμενος συμπλήρωσης κάποιων αγώνων. Ας δούμε όμως τι ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Ο Κατσουράνης στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τον Παναθηναϊκό είχε βάλει όρο πως τον τελευταίο χρόνο θα είχε πάγιες απολαβές 400.000 ευρώ συν ένα μπόνους τις τάξεως των 800.000 ευρώ αν έπαιζε τα δυο τελευταία χρόνια στο 50% των αγώνων που θα έδινε το Τριφύλλι.
Το καλοκαίρι ο "Κατσούρ" συμφώνησε και έκοψε μέρος του μπόνους κατεβάζοντας το στις 600.000 ευρώ ενώ δέχτηκε να κοπεί ένας ακόμη όρος στο συμβόλαιο του που έκανε λόγω για πριμ 10.000 ευρώ μετά από κάθε νίκη των πράσινων στο πρωτάθλημα.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει το μίνιμουμ 15 νίκες στη διάρκεια της φετινής σεζόν μιλάμε για ένα ποσό 150.000 ευρώ που δέχτηκε να χάσει ο Κατσουράνης με την αναπροσαρμογή στο συμβόλαιο του και συνολικά ένα ποσό κοντά στις 350.000. 
Μάλλον τα... γλιτώνει
Ο Παναθηναϊκός όμως από ότι φαίνεται θα γλιτώσει τα 600.000 και για αυτό προτιμήθηκε να γίνει τώρα η λύση του συμβολαίου του και να μην παραμείνει στο Τριφύλλι. Θα μπορούσε βέβαια να πει κανείς γιατί να μην μένει συνέχεια εκτός αγώνων. Ίσως γιατί όταν έχεις έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή στο ρόστερ σου και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην διάρκεια της χρονιάς η ομάδας δεν μπορείς να μην τον χρησιμοποιείς.
Ας δούμε όμως πόσα παιχνίδια έχει παίξει ο "Κατσούρ" τα δυο τελευταία χρόνια. Την σεζόν 2010-11 αγωνίστηκε συνολικά σε 32 από τα 42 ματς που έδωσε σε Ελλάδα (πρωτάθλημα, κύπελλο) αλλά και Ευρώπη ο Παναθηναϊκός. Και συγκεκριμένα έπαιξε σε 27 από τα 36 ματς πρωταθλήματος, σε 1 από τα 2 ματς κυπέλλου και σε όλα, συνολικά 4, της Ευρώπης.
Φέτος ο Κατσουράνης έχει αγωνιστεί σε 1 ματς πρωταθλήματος και 5 Ευρώπης. Στο σύνολο δηλαδή έξι ματς και συνολικά και τις δυο χρονιές έχει δώσει το παρών σε 38 παιχνίδια.
Βέβαια τα παιχνίδια των πράσινων ακόμα και αν το Τριφύλλι δεν καταφέρει να μπει στα πλέι οφ θα είναι 41 με 30 για το πρωτάθλημα, δέκα για την Ευρώπη και 1 στο Κύπελλο. Άρα στο σύνολο τους 83. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο Κατσουράνης θα έπρεπε να παίξει σε ακόμα τέσσερα παιχνίδια.
Αν βέβαια μπει η ομάδα στα πλέι οφ τότε θα αυξηθούν κατά έξι αυτά τα ματς και ο Κατσουράνης θα έχει μείνει πολύ μακριά από το 50% του σχετικού όρου.
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς ο Παναθηναϊκός αναμένεται να γλιτώσει το ποσό των 600.000 ευρώ στη λύση του συμβολαίου του διεθνή άσου αλλά σίγουρα θα πρέπει να του καταβάλει όλα τα δεδουλευμένα του.
Η πρόταση των πράσινων
Η πρώτη πρόταση του Παναθηναϊκού αφορούσε καταβολή 200.000 ευρώ, το μισό συμβόλαιο του δηλαδή και αναλόγως με το αν βρει ή όχι ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του ως ελεύθερος να του καταβάλουν και τα υπόλοιπα χρήματα.
Μια πρόταση που δεν αποδέχθηκε η πλευρά του Κατσουράνη και αναμένεται να υπάρξει και νέο ραντεβού ανάμεσα τις δυο πλευρές και φυσικά δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το σίριαλ αυτό να έχει πολλά επεισόδια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...