Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Όσα πρέπει να κάνετε μαζί πριν παντρευτείτε!



Σήμερα γάμος γίνεται και αν έχουν δίκιο οι στατιστικές έχουμε αρχίσει να παντρευόμαστε πολύ νωρίς..
Πρόσφατη αμερικάνικη έρευνα έδειξε πως το 50% των γάμων καταλήγουν στο διαζύγιο και πως το 60% των ζευγαριών που χόρεψαν το χορό του Ησαΐα σε ηλικία 20 -25, κατέληξαν στο δικηγόρο.

Αν σκεφτείς πως τα νέα ζευγάρια αξιολογούν σαν κάτι απλό και εύκολο το γάμο (ένα απόγευμα στο δημαρχείο) και αν σκεφτείς πως τα ζευγάρια παντρεύονται πλέον για τους λάθος λόγους (να μοιραστούμε το νοίκι, να πάρουμε δάνειο, να βρούμε ένα τρόπο να φύγουμε από το πατρικό μας) καταλαβαίνεις που βρίσκουν βάση αυτές οι στατιστικές. Ποιές είναι λοιπόν οι βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις προτού ντυθείς νυφούλα στο πλευρό του.


Συγκατοίκηση: Κάνε 
Η συγκατοίκηση είναι μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να υλοποιήσετε προτού παντρευτείτε. Το να βγαίνεις με ένα αγόρι για ένα καφέ το απόγευμα, για ένα ποτό και σινεμά το βράδυ και πέντε μέρες σερί στις διακοπές, σίγουρα αυτό δεν μπορεί να σου πει πολλά για τις καθημερινές του κακές και καλές συνήθειες. Ειδικά, αν και οι δύο μένετε με τους γονείς σας, ο γάμος και η μετάβαση σε ένα σπίτι μπορεί να σας φέρει προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Αν με έναν άνθρωπο δεν μπορείς να συμφωνήσεις ούτε στα βασικά της συγκατοίκησης, για ποιό λόγο να δεσμεύεσαι μαζί του ενώπιον Θεού και δημάρχου;
Να κάνουμε baby sitting: Κάνε 
Τα περισσότερα ζευγάρια που παίρνουν την απόφαση να παντρευτούν, το κάνουν με σκοπό να ξεκινήσουν μαζί μια οικογένεια. Και μπορεί τα μωράκια στις διαφημίσεις να φαίνονται αξιολάτρευτα αλλά αν δεν τα ζήσεις από κοντά 24 ώρες καθημερινά, δεν ξέρεις τις υποχρεώσεις που σου δημιουργούν και την υπευθυνότητα που πρέπει να δείξεις. Αν έχετε ανηψάκια ή βαφτηστήρια, οργανώστε να περάσετε κάποιες ώρες μαζί τους, για να δείτε πόσο άνετα νιώθετε. Αν πάλι ετοιμάζεστε να παντρευτείτε και δεν έχετε συζητήσει το θέμα των παιδιών, σκέψου πόσο άσχημα θα νιώσεις αν μάθεις πως ο καλός σου θα ήθελε να αποκτήσει παιδιά σε 10 χρόνια από τώρα.
Το κοινό ταμείο: Κάνε 
Αν σκοπεύετε να μείνετε μαζί ή να παντρευτείτε, πρέπει να έχετε αίσθηση της οικονομικής κατάστασής σας. Τι τύπος είναι ο καλός σου; Σπάταλος ή σπάγκος; Όλο και περισσότερα ζευγάρια κάνουν καυγάδες επί καυγάδων για τις οικονομικές τους διαφορές. Ειδικά μέσα στην οικονομική κρίση που βιώνουμε, το να ξέρεις που πατά και που βρίσκεται ο άλλος οικονομικά, είναι σούπερ σημαντικό για να ανοίξεις σπίτι μαζί του. Ακόμα κι αν δεν μένετε μαζί, κάντε ένα κοινό ταμείο για να δείτε πως και αν μπορείτε να διαχειριστείτε τις οικονομικές σας υποχρεώσεις.


Κοινές διακοπές: Κάνε √
Δεν μιλάμε φυσικά για ένα τριημεράκι στας εξοχάς που όλα μοιάζουν ιδανικά και το μόνο που θέλετε είναι να ξεκουραστείτε. Φροντίστε να περάσετε μαζί τουλάχιστον ένα κοινό δεκαήμερο όπου ο καθένας θα δει τον άλλο στα πάνω και κάτω του. Και να σε δω πώς θα του πλένεις το μαγιό αφότου έχεις ψηθεί στον ήλιο κι εκείνος θα κοιμάται χωρίς να σου απλώσει λίγο γιαούρτι στην πλάτη για τα εγκαύματα!
Και όσα δεν χρειάζετε να κάνετε:
Να φτιάξετε κοινό προφίλ στο FACEBOOK: είπαμε οι δύο γίνονται ένα ενώπιο Θεού αλλά γιατί πρέπει η προσωπικότητά σου με την δική του να γίνουν ένα στα κοινωνικά δίκτυα δεν το κατανοούμε. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να διαθέτετε το ίδιο (ένα και μοναδικό κινητό) και ένα κοινό εσώρουχο. Δεν είστε σιαμαία καρδούλα μου, δεν έχετε τους ίδιους μόνο κοινούς φίλους, κράτα το προφίλ σου ξεχωριστό!
Να σβήσετε όλα τα κινητά των πρώην σας από τον κατάλογο του κινητού: όλοι έχουμε ένα παρελθόν. Τελεία και παύλα. Δεν λέμε να μιλάει με όλες τις πρώην πρωί, μεσημέρι και βράδυ αλλά το να διατηρείτε ο καθένας για τον εαυτό του τις επαφές και τις γνωριμίες του, δεν θα βλάψει το γάμο!

to-gamato

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...